Winkel
Resultaat 126–150 van de 152 resultaten wordt getoondGesorteerd op prijs: laag naar hoog
-
€ 223,00 INC. BTW
De Amarone della Valpolicella Classico Riserva La Fabriseria 2015 ruilt kracht in voor elegantie en vrouwelijke schoonheid. Tonen van rijpe kersen, aalbessen, salie en cacao met mineralen winnen na verloop van tijd aan volume en diepte in het glas. Het is naadloos en zijdezacht, rollend over een kern van levendige zuren, met sappig rood en zwart fruit dat plaats maakt voor zoete kruiden en mooie innerlijke bloemen. Een bittere hint van koffie en hartige kruidentonen worden gecombineerd met zure bramen en resoneren meer dan een minuut. Dit is gewoon prachtig. Tedeschi heeft het in 2015 echt goed gedaan met zowel de Riserva La Fabriseria als de Capitel Monte Olmi.
Eric Guido. Datum proeverij: februari 2021 95 ptn© 2025 Vinous Media -
€ 229,00 INC. BTW Proefnotities van de wijnmakerRode granaat van kleur. Intense en fijne aroma's van vers rood fruit. De smaak is goed fris, heeft een uitstekende structuur en fijne, fluweelzachte tannines. Toevoegen aan winkelwagen
-
€ 232,00 INC. BTW
De Brunello di Montalcino 2016 is een donkere hengst van een wijn die zowel de diepte als de uitstraling van het wijnjaar laat zien. In het begin is het boeket donker en aards, maar al snel bloeit het op tot een boeiende mix van muskusachtige rode bessen, wilde peperige kruiden, stoffige roos en versleten leer. Hoewel het satijnachtig aanvoelt, is het ook slank en levendig, met een levendige uitbarsting van zoetzure citrus die de tonen van zure cranberry en granaatappel verlevendigt, allemaal stevig gewikkeld in een web van zoute mineralen. Violette en lavendeltinten buigen over het gehemelte over een kern van zijdezachte tannines die de ervaring mooi omlijsten, terwijl een vleugje balsamicokruiden langzaam afneemt. De 2016 is een van de meest diepe en evenwichtige Brunello's die ik ooit van Biondi Santi heb meegemaakt. Als dit de Annata is, dan kan ik me alleen maar voorstellen wat de Riserva op tafel zou kunnen brengen. Iets opmerkelijks is dat de productie in 2016 met 15% daalde als gevolg van de overvloedige oogst van 2015 en de droge omstandigheden in het begin van het seizoen.
Eric Guido. Proefdatum: maart 2022 97 ptn© 2025 Vinous Media -
€ 240,00 INC. BTW
De Tignanello 2016 is ronduit verbluffend. Donker, dicht en resonant, de 2016 is een prachtig complete wijn die lezers tientallen jaren puur drinkplezier zal bieden. De 2016 is bijzonder donker en broeierig, en toch zijn de tannines ongelooflijk gepolijst tot op het punt dat ze waarneembaar zijn. In het glas is de 2016 compleet en koninklijk, misschien wel door de superklassieke blend van 80% Sangiovese, 15% Cabernet Sauvignon en 5% Cabernet Franc. De stamboom van het wijnjaar komt tot uiting in de buitengewone balans en het totale gevoel voor finesse van de wijn. Ik denk niet dat er ergens ter wereld een andere wijn is die volledig is gemaakt van fruit van het landgoed en die Tignanello kan evenaren qua kwaliteit, consistentie en waarde binnen zijn referentiegroep van rode wijnen van het hoogste niveau.
Antonio Galloni. Datum proeverij: juli 2019 98 ptn© 2025 Vinous Media -
€ 251,00 INC. BTW
De Barolo Riserva Rocche dell'Annunziata 2016 is gedaan in een veel nerveuzere, strakkere stijl dan Scavino-fans in de loop der jaren zijn gaan verwachten. Dat is niet per se een slechte zaak, maar het lijdt geen twijfel dat de 2016 een behoorlijk belangrijke stilistische verschuiving ten opzichte van het verleden vertegenwoordigt voor deze botteling. Of dat uniek is voor de 2016 of een aanpak die zal worden voortgezet in de komende jaargangen, valt nog te bezien. Objectief gezien voelt de 2016 een beetje geklemd aan en mist hij de innerlijke zoetheid die de Riserva in het verleden heeft getoond. Geplette bloemen, munt, rozenblaadjes, zoete rode kers en sinaasappelschil geven nuance aan deze strakke, klassiek sobere jonge Barolo uit Scavino.
Antonio Galloni. Proefdatum: juni 2022 94 ptn© 2025 Vinous Media -
€ 284,00 INC. BTW De Ornellaia 2019 is een blend van 62% Cabernet Sauvignon, 31% Merlot, 4% Petit Verdot, 3% Cabernet Franc. Met een intense robijnrode kleur heeft de Ornellaia 2019 een boeket vol intrigerende kruidige en balsamico-tonen, waaronder aroma's van zwarte peper, salie en aromatische kruiden. De wijn is zowel vol als levendig in de mond, vult het gehemelte met zijn dichte en elegante tanninestructuur en eindigt met een aanhoudende en prachtig frisse afdronk. Toevoegen aan winkelwagen
-
€ 306,00 INC. BTW
De Barolo Unoperuno 2016 explodeert uit het glas met een opvallende aromatische intensiteit, innerlijk parfum en briljant fruit. De 2016 is een mix van co-gefermenteerd fruit van Arborina, Cerretta, Cannubi en Liste, waarbij elementen van traditionele en moderne scholen worden samengebracht in een prachtige Barolo die de juiste noten raakt. In één woord: verbluffend!
Antonio Galloni. Proefdatum: november 2019 97 ptn© 2025 Vinous Media -
€ 311,00 INC. BTW
De Le Pergole Torte 2018 is compact, romig en genuanceerd vanaf de eerste smaak. Rood/paarsachtig bessenfruit, kruiden, rozenblaadjes en een vleugje nieuw Frans eikenhout worden allemaal opgebouwd terwijl de Pergole Torte opent met beluchting. Zoals altijd toont Pergole dat extra vleugje rijkdom van de selectie van fruit dat hier wordt gebruikt, met die toegevoegde textuur van Frans eikenhout. Hoe aantrekkelijk de 2018 vandaag de dag ook is, het is natuurlijk een zeer jonge wijn die jaren nodig zal hebben om op zijn best te zijn.
Antonio Galloni. Proefdatum: september 2021 96 ptn© 2025 Vinous Media -
€ 311,00 INC. BTW Zoete aroma's van bessen, aardbei, rozenblaadjes en kamperfoelie gaan over in een medium body met ultrafijne tannines en een afdronk van bessen en lichte chocolade Toevoegen aan winkelwagen
-
€ 313,00 INC. BTW
De Barolo 2017 is gracieus, geparfumeerd en zeer mooi gelift. Eerst opent zich een uitbundig, bloemenboeket, gevolgd door een stroom van rood bessenfruit. Nerveus, een beetje pezig in dit stadium, de 2017 zal minstens een paar jaar nodig hebben om volledig te openen, maar alle elementen zijn aanwezig om dat mogelijk te maken. Maria Teresa Mascarello's Barolo is een van de meest elegante en ingetogen wijnen van het jaar. Het is in dit stadium niet meteen een indrukwekkende of boeiende wijn. De zuiverheid van de smaken is echter gewoon opvallend. Geef het een paar jaar de tijd om te bloeien.
Antonio Galloni. Proefdatum: januari 2021 94 ptn© 2025 Vinous Med -
€ 314,00 INC. BTW
De Guado al Tasso 2019 is een toonbeeld van totale verfijning. Diep gepitchte kruiden, mokka en leernuances versmelten tot een kern van zacht donker fruit terwijl de 2019 zijn aanzienlijke charmes onthult. De aromaten alleen al zijn betoverend, maar de 2019 heeft zoveel meer te bieden. Ik bewonder de balans en allure van de wijn, die beide in overvloed zijn. Zoals zoveel 2019's is Guado al Tasso een wijn die meer van energie en doorzettingsvermogen dan van volume is. Zuivere, verkwikkende minerale noten blijven hangen in de sublieme afdronk. De 2019 heeft 18 maanden in het vat gelegen, 90% nieuw. (Oorspronkelijk gepubliceerd in maart 2022)
Antonio Galloni. Proefdatum: februari 2022 97 ptn© 2025 Vinous Media -
€ 315,00 INC. BTW
De Barolo 2018 is een wijn van extreme elegantie en nuance. Gedroogde rode kersen, tabak, gedroogde bloemen, munt en zoete kruiden komen allemaal mooi tot hun recht in deze sublieme, delicate Barolo. Alle elementen vallen zo moeiteloos op hun plaats. De 2018 heeft natuurlijk niet de body van belangrijkere jaren, maar biedt tonnen doorzettingsvermogen en fijne balans. Het is behoorlijk gesloten sinds ik het een paar maanden geleden voor het eerst proefde, wat waarschijnlijk een goed teken is. Een geopende fles werd in de loop van de tijd alleen maar beter en beter.
Antonio Galloni. Proefdatum: november 2021 94 ptn© 2025 Vinous Media -
€ 369,00 INC. BTW
Inktviolette kleur. Sterk geparfumeerde, mineraal getinte aroma's van rijp zwart en blauw fruit, rokerig spek, olijvenpasta en wierook, samen met suggesties van houtrook en exotische kruiden. Biedt smaakpapillen, aantrekkelijk zoete en diep geconcentreerde smaken van bosbessen, cassis, bloemenpastille, gerookt vlees, zoethout en vruchtencake die een uitstekende concentratie vertonen en worden ondersteund door een kern van sappige zuren. Afdronk zoet, breed en extreem lang, met resonerende bloemigheid en taaie tannines die gestaag opbouwen.
Josh Raynolds. Datum proeverij: december 2022 98 ptn© 2025 Vinous Media -
€ 372,00 INC. BTW
De Sassicaia 2017 toont de natuurlijke rijkdom en intensiteit van het jaar met behoud van zijn middelzware gevoel voor evenwicht en algehele evenwicht. Een uitbarsting van superrijp rood kersen/pruimenfruit maakt een sterk openingsstatement. Mokka, kaneel, leer en gedroogde kruiden verschijnen later en voegen een aromatische lift toe. De 2017 is een vrij directe Sassicaia. Toch heeft het genoeg energie om een aantal jaren goed te drinken. De productie is met 35% gedaald, een combinatie van van van nature lage opbrengsten, uitdroging aan de wijnstok en vervolgens selectie in de kelder. Het meeste fruit is afkomstig van de wijngaarden op de heuvels van het landgoed, oudere percelen die beter bestand waren tegen de omstandigheden.
Antonio Galloni. Proefdatum: december 2020 94 ptn -
€ 376,00 INC. BTW
De Sassicaia 2018 is fantastisch. Helder en prachtig in balans, de 2018 opent met briljante aroma's die een sterke eerste indruk maken. Delicaat en licht aan zijn voeten, de 2018 is een vorstelijke wijn die een aantal jaren nodig zal hebben om tot zijn recht te komen. Sassicaia is de meest verfijnde van Bolgheri's topwijnen. Dat is ook in 2018 zeker het geval. Ik vond het geweldig. Een koude winter leidde tot een late lente en een vertraagde start van het jaar. In mei en juni was er wat hitte, maar slechts gematigde temperaturen. Alleen juli was echt warm, met minimale dagelijkse verschuivingen. In augustus kwam er weer een koele wind en de temperaturen daalden snel, vooral 's nachts. Half augustus viel er wat regen. De oogst begon op 7 september met de frank en eindigde op de 29e met de laatste van Cabernet Sauvignon. Het jaar was in het teken van de oudste wijngaarden van het landgoed, die op heuvels. In 2018 hebben we 19 maanden op eikenhout gestaan, tweederde nieuw, iets meer nieuw eikenhout dan de norm. De blend is 90% Cabernet Sauvignon en 10% Franc, iets minder Franc dan vaak het geval is, omdat Franc meer leed onder de omstandigheden van het seizoen.
Antonio Galloni. Datum proeverij: februari 2021 97 ptn© 2025 Vinous Media -
€ 405,00 INC. BTW
De Sassicaia 2021 is een van de beste jonge Sassicaia's die ik me kan herinneren, zeker vergelijkbaar met alles in de recente geschiedenis. De voorkeur gaat hier uit naar het plukken aan de vroege kant ten opzichte van veel naburige eigendommen, wat een van de redenen is waarom Sassicaia altijd meer een wijn van verfijning is dan van weelde. Tegelijkertijd kan Sassicaia licht zijn. Niet in 2021. Alle elementen kwamen samen tijdens een lang groeiseizoen om een rijke, diepe wijn te produceren die textuurintensiteit combineert met classicisme. Donker kersen/pruimenfruit, kruiden, nieuw leer, menthol, zoethout en kruiden racen allemaal door de mond. De tijd in het glas brengt de textuurintensiteit en pure kracht van de wijn naar voren. De 2021 is een van de meest geconcentreerde Sassicaia's ooit. Dat maakte lange maceraties mogelijk, tot wel 20 dagen voor sommige Cabernets. De rijping was 25 maanden in Franse eikenhouten vaten (95% Frans, 5% een mix van Hongaars en Slavisch hout), 40% nieuw, 40% eenmaal gebruikte vaten en 20% in tweemaal gebruikte vaten. Een van de recente ontwikkelingen hier is wat bâtonnage in veroudering, dat wordt gebruikt om textuur op te bouwen. Die aanpak werkte goed in 2021. In één woord: prachtig.
Antonio Galloni. Proefdatum: februari 2022 94,5 ptn© 2025 Vinous Media -
€ 416,00 INC. BTW
De Solaia 2019 is fantastisch. Diep en prachtig gelaagd, de 2019 is zo expressief vanaf het begin. Sappige donkere kersen, pruimen, zoethout, wierook, pijptabak, chocolade en gegrilde kruiden krijgen allemaal vorm. Ook hier zijn de aromaten verleidelijk. Cabernet Franc wordt een beetje omhoog gestoten in de mix, en dat werkt hier zo goed. Solaia is vaak een bombastische, intense wijn. De 2019 is ongelooflijk verfijnd en dichtgeknoopt. Lezers zullen geduld moeten hebben. De Solaia 2019 is het soort wijn waar ik graag een hele avond mee zou willen doorbrengen. De rijping was 18 maanden in 100% nieuw Frans eiken.
Antonio Galloni. Proefdatum: februari 2022 97 ptn© 2025 Vinous Media -
€ 433,00 INC. BTW Echezeaux-wijnen zijn helder granaat- of robijnrood, de exacte tint varieert vaak aanzienlijk. Als ze jong zijn, hebben deze wijnen vanillegeurende, rokerige, houtachtige aroma's of een vleugje torrefactie, gecombineerd met suggesties van rood fruit en kruiden. Na een paar jaar wordt de neus plantaardig of dierlijk, met geuren van paddenstoelen, truffels of boskreupelhout. De grote complexiteit van het boeket maakt dit een wijn die zowel rijk als vrouwelijk is; vet en zacht, met fijne, delicate en redelijk soepele tannines. In de mond is de aanzet pittig, de balans aangenaam en er is een sappige volheid met aroma's van rood fruit.Toevoegen aan winkelwagen
-
€ 439,00 INC. BTW
Er is iets intrigerend, verleidelijk donker, aards - dierlijk, zelfs - maar toch bloemig en boordevol rijk zwart fruit en exotische kruiden dat de Brunello di Montalcino Cerretalto 2016 definieert. Deze maakt indruk met zijn koel getinte donkere bessen en mineralen, aangevuld met heldere zuren en zoete innerlijke kruidentonen. Het is nog niet klaar om al zijn charmes te onthullen, hoewel het bij elke stap subtiele hints laat vallen. Een bittere twang houdt de expressie levendig en fris, terwijl gripvaste tannines diep verzadigen en het gehemelte laten pijnigen van jeugdige spanning, terwijl tonen van zoethout, kruidnagel en een vleugje gember blijven hangen. Wat een wijn!
Eric Guido. Proefdatum: oktober 2021 97 ptn© 2025 Vinous Media -
€ 531,00 INC. BTW
De Sassicaia 2015 is ongelooflijk elegant, geparfumeerd en licht aan zijn voeten. Het is nog heerlijker verfijnd geworden sinds ik het voor het laatst heb geproefd. Zoete, bloemige en gekruide tonen leiden naar een kern van zoet rood en paarsachtig bessenfruit. Toen het jonger was, was de 2015 behoorlijk krachtig. Vandaag is mijn indruk dat, hoewel de 2015 wat finesse heeft gekregen, hij ook begint te stoppen in de fles. Wijn is altijd een reis; de Sassicaia 2015 is daar een goed voorbeeld van.
Antonio Galloni. Datum proeverij: juli 2019 95,5 ptn© 2025 Vinous Media -
€ 587,00 INC. BTW
De Sassicaia 2016 is een van de krachtigste, meest imposante jonge Sassicaia's die ik me kan herinneren. Explosief en levendig met een verbluffende diepte, de 2016 bezit een ongeëvenaard aroma, rijkdom en structuur, allemaal in een middelzware stijl die zo onderscheidend is. Pruim, lavendel, rozenblaadjes, kruiden en munt dragen allemaal bij aan de explosieve, diepe afdronk van deze krachtige wijn.
Antonio Galloni. Datum proeverij: juli 2019 97 ptn© 2025 Vinous Media -
€ 609,00 INC. BTW
Maria Teresa Mascarello maakte in 2016 een van de wijnen van de wijnoogst. Haar Barolo uit 2016 is zacht en sensueel, maar ook vrij verstild - zoals veel wijnen in deze jaargang in het begin zijn. Medium van body met zijdezachte tannines en uitzonderlijke balans, de 2016 heeft zoveel te bieden, maar het zal ook behoorlijk wat tijd vergen om op zijn best te zijn. Net na het bottelen was de 2016 genereuzer en rijker, maar vandaag is hij beslist gesloten. Ik zou er niet aan denken om een fles aan te raken voor de leeftijd van tien, en zelfs dat zal vroeg zijn voor een superklassieke Barolo. Rozenblaadjes, munt, geplette bloemen, anijs en bloedsinaasappel ontwikkelen zich met de tijd in het glas, maar de 2016 is een Barolo voor lezers die het zich kunnen veroorloven om geduld te hebben.
Antonio Galloni. Datum proeverij: november 2019 98,5 ptn© 2025 Vinous Media -
€ 749,00 INC. BTW Diep robijnrood met lichtrode rand. In de neus rode bes, pruim, spannende bruine kruiden, menthol, marsepein, zoethout en balsamico tonen. In de mond, een mooie breedte met een levendige afdronk, vloeit deze prachtige wijn bijna gewichtloos en onthult een hoorn des overvloeds van donkere bessen, wat truffel en een fijne minerale noot terwijl hij blijft drinken. De zoete tannines combineren ideaal met het explosieve fruit en uiteindelijk laat dit uitzonderlijke wijnjaar zo'n heldere, sprankelend zuivere indruk achter dat men bijna ademloos kan wachten op de verdere ontwikkeling Toevoegen aan winkelwagen
-
€ 836,00 INC. BTW Aromatisch zweeft dit uit het glas, intens en geconcentreerd maar vol licht en leven. Smaakgolven komen op je af, van geplette frambozen, granaatappel en zwarte bes tot frissere rode bessen en citroengras tegen rijkere truffels, krijt en gerookte aarde. Om van te watertanden, dit is echt een wijnjaar waar je de impact van het biodynamische wijngaardwerk kunt zien, met een groter gevoel voor beeldhouwen en violette bloemigheid dan je een decennium eerder in deze Pauillac-krachtpatser zou hebben gevonden, zonder in te boeten aan structuur en diepte. Als het opent, komt de zoetheid van een rijpe vintage door in randen van gerookte karamel. Een prachtige wijn, zeer plezierig, buitengewoon goed behandeld en klaar om door de decennia heen te gaan. Oogst 15 september tot 10 oktober, 30% van de productie in de hoofdwijn. Hélène Genin, technisch directeur Jane Anson review: Februari 2023 98 ptn Toevoegen aan winkelwagen
-
€ 981,00 INC. BTW
De Mouton Rothschild uit 2016 deed me omver vallen toen ik hem uit het vat proefde. Philippe Dhalluin vergelijkt het met de 1986 in termen van intensiteit van het fruit, hoewel er meer rijpheid en verfijning is in de tannines ten opzichte van de 2016. Gebotteld in juli 2018, heeft dit een intens boeket met gepixeld zwart fruit, steenslag, hints van blauw fruit en een vleugje Oost-Indische inkt. Maar het zijn de afbakening en focus die je de adem benemen. De smaak is medium-bodied met zeer soepele tannine die de pure zwarte bessen en cassis vrucht omlijst. De zuurgraad is perfect en er is een zachte maar indringende grip op de buitengewoon lange afdronk. Als ik mijn hersens pijnig voel om te denken aan een andere Mouton Rothschild die ik de afgelopen 20 jaar heb geproefd en die zo goed was als deze, kan ik er gewoon geen bedenken.
Neal Martin. Datum proeverij: december 2018 100 ptn© 2025 Vinous Media|Een torenhoge, opwindende wijn, de Mouton Rothschild 2016 is vandaag de dag ongelooflijk mooi. Aromaten, fruitdichtheid en verticale structuur komen allemaal samen. In het glas is de 2016 opmerkelijk levendig en krachtig, en toch komt er met de tijd een zachtere, meer vrouwelijke kant naar voren in het glas. Het intense, minerale, hartige profiel herinnert aan de 1986, maar de 2016 heeft meer gratie, innerlijke zoetheid en verfijning dan die wijn. Toch zal de 2016 minstens een aantal jaren in de fles nodig hebben voordat hij goed begint te drinken, hoewel het niet de krachtpatser zal zijn die de 1986 tot op de dag van vandaag blijft. Dit is een adembenemende wijn van Mouton, technisch directeur Philippe Dhalluin en zijn team.Antonio Galloni. Datum proeverij: december 2018 100 ptn© 2025 Vinous Media
Resultaat 126–150 van de 152 resultaten wordt getoondGesorteerd op prijs: laag naar hoog